Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Southampton Hexen VH13-021-0341

© Klosterhof Medingen, thank you! / kuvassa ori Herbstköning

PERUSTIEDOT

Virallinen nimi Southampton Hexen Omistaja Ray (VRL-12430)
Syntymäaika 15.02.2012 Kasvattaja Hex Sporthorses, Viivuska
Rotu, sukupuoli trakehner, ori Koulutustaso Grand Prix, 110 cm
Väri, säkäkorkeus ruunikko, 165cm Painotus kouluratsastus

 

LUONNEKUVAUS

Southampton Hexen, tuttavallisemmin Hepe on sporttisesta ulkomuodostaan huolimatta enemmän koulu- kuin estepuolen taituri. Pienehkön orin valttikortti kouluradalla on sen liikkeiden lennokkuus ja näyttävyys.

Ratsuna Hepe on taitava, muttei kuitenkaan mikään automaattiratsu. Ratsastajan taidoista riippuen ori joko luistaa työnteosta parhaansa mukaan tai esittelee itsestään sitä hienompaa kilpahevosen puolta. Hepe saattaa olla aloittelevammalla ratsastajalla hieman tahmea, mutta napakoilla avuilla heti alusta asti ratsastettaessa saattaa ratsu kuumua kunnollakin. Hepe rakastaa työntekoa, ja innostuu etenkin laukkatehtävistä ihan tosissaan. Ori on kuitenkin helppo pitää avuilla. Ohjia ei kuitenkaan kannata koskaan pitää kovin löysällä, sillä ratsu saattaa "säikkyä" toisinaan omaa varjoaankin. Hepellä on luonnostaan kevyt etupää, mikä tuo liikkeisiin oman vaivattoman ja ilmavan vaikutelmansa. Maastossa Hepe on eloisa.

Karsinassa hoidettaessa Hepe kannattaa sitoa kiinni, sillä orilla on tapana pyöriä paikoillaan etenkin varusteiden laiton aikana. Muuten ori on helppo hoitaa, eikä sillä ole huonoja tapoja karsinassa. Ihmistä hevonen ei satuta tahallaan koskaan. Hepe ei pullistele satuloidessa, mutta suitsiessa saattaa nostaa päätään korkealle mikä voi olla joskus haitaksi. Talutettaessa Hepe kulkee siivosti vierellä, vaikka saattaa joskus jäädä hieman leijumaan ja tuijottelemaan outoja asioita. Lastaus sujuu yleensä ongelmitta, mutta tässä on kuitenkin hyvä olla kaveri mukana rauhoittamassa. Maastossa Hepe on eloisa.

Kisapaikalla Hepe saattaa käyttäytyä levottomasti, mutta rauhoittuu kuitenkin viimeistään verryttelyjen aikana. Ratsastajan rauhallisuuden ja apujen selkeyden merkitys kuitenkin korostuu verryttelykentällä. Radalla ori tekee yleensä parhaansa, ja toimii jopa paremmin kuin kotikentällä. Innostuksissaan Hepe saattaa toisinaan olla kisapaikalla hankalempi käsitellä kuin muulloin, joten käsittelijältä vaaditaan tarkkuutta ja napakkuutta. Mahdottomaksi Hepellä ei kuitenkaan ole tapana heittäytyä.

 

SUKUTAULU

i. Manchester United ii. Arsenal iii. Don Guilto
iie. Chelsea
ie. Baronessa iei. Grandioso
iee. Barona
e. Sophronia ei. Srodion eii. Shimbad I
eie. Shakila
ee. Libitina eei. Berengar
eee. Thalia Lileas

 

KILPAILUKALENTERI

26.5.2014 - kutsu - KRJ - GP - 6/40

28.5.2014 - kutsu - KRJ - GP - 1/40

30.5.2014 - kutsu - KRJ - GP - 2/40

25.7.2014 - kutsu - KRJ - GP - 4/40

virtuaalihevonen / a SIM-game horse

luonteen © Ray VRL-12430

virtuaalitalli | a SIM-game stable

©2019 Esperanto - suntuubi.com