Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ympäristö

Päiväjärjestys

► Tallityöntekijät (tulossa)

 

Sijainti

Esperanto sijaitsee Yhdysvalloissa (USA) Floridan osavaltiossa Sebringin kunnan rajoilla.  Etäisyydet keskustaan eivät ole pitkät, mutta tallialue on sijoitettu kuitenkin riittävän kauas liikenteen melusta.

 

Talli

Vaikka Esperanto tiluksineen sijaitseekin Yhdysvalloissa, voi tallin ympäristöstä erottaa britannialaisia vaikutuspiirteitä tallinomistajan syntymäperästä johtuen. Tallirakennus jakautuu kahteen osioon: uuteen ja vanhaan, joista ensiksi mainitussa tilaa on kolmellekymmenelle hevoselle, jälkimmäisessä lopuille kahdellekymmenelle.

    

Uuden puolen karsinat ovat tavallista tilavampia, ja jokaisessa on ikkuna ulos sekä luukku käytävälle. Karsinoiden ovissa on kupariset nimikyltit, joihin kaiverretuista tiedoista saa näppärästi selville asukin perustiedot. Uudella puolella osassa karsinoista on myös luukut ulos, joista hevosella on mahdollisuus saada raitista ilmaa tai seurailla muuten tallipihan tapahtumia. Myös ihmisten taukohuone on sijoitettu uudelle puolelle. Uuden puolen palveluihin sisältyy myös solarium kilpahevosille.

  

Uuden puolen varusteluihin kuuluu myös erikoistilava kaksiosainen varustehuone, joista toinen on varattu kokonaan yksityishevosten käyttöön. Loimihuoneeseen johtava ovi löytyy päävarustehuoneen perältä. Loimihuoneessa on pesukone loimien pesua varten, sekä kuivauskaappi niiden kuivumisen nopeuttamiseksi.

  

Taukotiloihin pääsee tallin parvelle johtavia portaita pitkin. Yksityisten omistajien sekä tallityöntekijöiden henkilökohtaiset kaapit sijaitsevat huoneen perällä. Viihtyisyyden lisäämiseksi huone on varusteltu kahdella pehmeänahkaisella nahkasohvalla sekä ruokapöydällä. Jääkaapista löytyviä ruoka-aineita saa käyttää vapaasti oman maun mukaisesti. Tallin päätoimisto sijaitsee alakerrassa.

    

Vanhaa ja uutta puolta yhdistää pitkä käytävä, jonka varrelle on sijoitettu karsinarivistöä. Vanha puoli on ennen ollut erillinen tallinsa, mutta sen toinen seinä purettiin lisäsiiven rakennustöiden yhteydessä. Vanha puoli on pinnoitettu uudelleen 2000-luvun alkupuolella, ja se eroaa uudesta puolesta selkeästi sekä pintojen värityksen että muotojen avulla. Vanhalla puolella on oma varustehuoneensa, sekä kaksi suurta ja yksi pienempi pesukarsina. Vanhan puolen päätyovista pääsee tallipihalle toisen kentän viereiselle alueelle. Karsinoissa on vuoden 2011 alkupuolella kiinnitetyt vesiautomaatit. Karsinoiden ovissa on telineet varusteille tai hevosen sitomista varten. 

  

 

Piha-alue

Esperanto on tunnettu upeista maastoistaan. Reitit lähtevät lehtipuiden varjostamasta tallipihasta pieniä hiekkateitä pitkin hevoslaidunten viertä pitkin kohti metsäreittejä. Kaikki reitit alkavat samasta pisteestä, mutta haarautuvat matkan varrella lyhyemmiksi ja pidemmiksi reiteiksi. Pisin maastoreitti kattaa koko alueen, ja on pituudeltaan noin 23 kilometriä pitkä. Lyhin lenkki taas kiertää pelkästään lähimmät laidunmaat, ja sillä on pituutta vain parin kilometrin verran. Maastot ovat kauniit, ja lenkeillä saattaa törmätä jopa luonnon eläimiin.

  

Hevoset viettävät ison osan ajastaan tallin läheisillä laitumilla. Ne saavat laiduntaa pienissä ryhmissä keskenään, tai vastaavasti yksin - riippuen hevosesta. Esperanton omat laidunmaat ovat erittäin laajat ja riittävät tallin omalle hevosmäärälle. Laitumet on aidattu lujatekoisilla lankkuaidoilla, joiden kuntoa pidetään silmällä päivittäin. Suurtarkastus laidunaidoille tehdään kerran viikossa ratsain.

  

Laidunten lisäksi tallipihalle on rakennettu valkeista lankkuaidoista yksittäisiä hiekkapohjaisia pihattotarhoja. Jokaiseen tarhaan mahtuu max 4 hevosta. Hiekkatarhoja on tilallamme 15 kappaletta, ja ne ovat käytössä ympäri vuoden.

  

Pääkenttä (ylhäällä oikealla) on suuri hiekkapohjainen kenttä, jonka kunnosta pidetään huolta tarkasti käyttömukavuuden lisäämiseksi. Pääkentällä on oma estekalustonsa, ja sen voi tarpeentullen aidata kentän viereisestä varastosta löytyvillä matalilla puhtaan valkoisilla kouluratsastusaidoilla. Kentän aidassa on kouluratsastuskentän kirjaimet. Esperantossa järjestettävät kilpailut pidetään pääkentällä.

Kakkoskenttä on pääkenttää hieman pienempi hiekkapohjainen kenttä, jonka estekalusto on paremmin varusteltu kuin pääkentällä. Myös tälle kentälle on mahdollista laittaa kouluaidat tarpeen vaatiessa, ja aitaan on kiinnitetty kouluratsastusradan kirjaimet.

  

Maneesi on tilava, ja sinne pääsee kätevästi uuden siiven puolelta sisäkautta. Maneesin toisessa päässä on seinässä peilit, jotka helpottavat oman itsenäisen ratsastustavan hahmottamista ja parantavat näin suoritusta. Maneesissa on oma estekalustonsa, ja se on vapaassa käytössä tallin hevosille. Maneesissa järjestetään myös osa Esperanton kilpailuista. Maneesi on ilmastoitu.

  

Tallipihalta löytyy myös kävelytyskone kilpahevosille. Hevosia voi kävelyttää koneessa jäähdyttelyä tai pelkkää liikutusta varten. Koneeseen mahtuu kerralla max 4 hevosta. Hevosia ei tule koskaan jättää koneeseen valvomatta!

  

Lisäksi pihalle on rakennettu pyöreä ratsastuskenttä (ylhäällä oikealla) esimerkiksi maastakäsittelyä tai muunlaista sitä vaativaa käyttöä varten. Pyörökenttä on vapaassa käytössä tallin hevosia varten.

  

  

Laajat nurmialueet takaavat hyvät olosuhteet myöskin kenttäratsastuksen maasto-osiota varten. Niityille onkin kevään aikana rakennettu kolme haastavuudeltaan eritasoista (helppo, amatööri ja haastava) maastoesterataa. Radat takaavat laatuolosuhteet treenaamiseen oman hevosen kanssa. Radan jokainen este on rakennettu ammattitaidolla laadukkaista materiaaleista mahdollisimman turvallisiksi.

virtuaalitalli | a SIM-game stable

©2019 Esperanto - suntuubi.com